Heeft u vragen? Neem contact op met tel: 06-131 08 882

Eikenprocessierups laten bestrijden?

De eikenprocessierups: een jaar of vijf hadden geleden had nog vrijwel niemand van dit beestje gehoord, maar tegenwoordig is elke Nederlander op de hoogte van deze rups én de overlast die de eikenprocessierups veroorzaakt. In Nederland waren er in 2019 drie keer zoveel eikenprocessierupsen als het jaar ervoor.

De kleine, giftige haartjes van de rups die door de wind worden meegevoerd en vervolgens in aanraking komen met onze huid, kunnen voor uitslag en vervelende jeuk zorgen. Overlast van de eikenprocessierups wilt u dan ook het liefst zoveel mogelijk voorkomen! Schakel J. Sloot Boomverzorging in voor de professionele en effectieve bestrijding van eikenprocessierupsen.

 

In het kort lees je hier:

  • Het effectief bestrijden van de rups
  • Eenvoudig een offerte aanvragen via WhatsApp

 

Wanneer komt de eikenprocessierups voor?
Zodra de temperaturen boven de 15 graden uitkomen, vaak begin april, signaleren we de eikenprocessierups voor het eerst. De rupsen bouwen nesten in eikenbomen en zijn vaak te herkennen aan een soort ‘bal’, volledig omgeven door spinsel. De nesten worden vaak hoog in de boom gebouwd, waardoor ze vanaf de grond niet altijd zichtbaar zijn.

In de nesten zitten honderden eikenprocessierupsen bij elkaar. Zij vervellen ongeveer vijf keer in de twee maanden dat ze leven. Vanaf de derde keer dat de rups vervelt, bevat de rups vel met de kleine, giftige brandhaartjes die door de wind verspreid worden. Veel mensen zijn allergisch voor deze haartjes en krijgen erg veel last van uitslag en extreme jeuk.

Na die twee maanden ontpopt de larve zich tot vlinder, die na het paren eipakketten van wel 50 eitjes kunnen produceren. Dat gebeurt vaak in de late zomer of het vroege najaar. De eipakketjes overwinteren en in het vroege voorjaar komen er nieuwe eikenprocessierupsen uit. Zo begint de cyclus weer van voor af aan.

Dankzij de zachte winter, hebben extra veel eipakketjes de winter overleefd. De verwachting is dan ook dat de overlast van de eikenprocessierups in 2020 nóg veel groter is dan de afgelopen jaren.

 

Nest van de eikenprocessierups effectief weghalen
Heeft u een eikenprocessierupsnest gespot in een eikenboom bij uw woning, bij uw bedrijf of worden er bij de gemeente melding gemaakt van nesten? We raden u af om zelf het nest van de eikenprocessierups weg te halen. Voor het effectief en veilig verwijderen van de nesten, zijn namelijk beschermende kleding en professionele materialen nodig. Besteed de bestrijding van eikenprocessierupsen dan ook uit aan een professioneel bestrijdingsbedrijf.

J. Sloot Boomverzorging heeft een ervaren team van boomverzorgers die met de juiste, beschermende kleding en materialen op effectieve wijze de nesten verwijderen. We gebruiken een hoogwerker om bij het nest te kunnen komen, als dat met een ladder of andere constructie niet mogelijk is.

Met speciale zuigers worden de rupsen uit de nesten gezogen. Omdat ook oude nesten later nog voor overlast kunnen verzorgen, verwijderen we vervolgens het gehele nest uit de eikenboom.

 

Kosten eikenprocessierups bestrijden
De kosten voor het bestrijden van de eikenprocessierups zijn afhankelijk van de locatie van het nest, de grootte van het nest en de hoeveelheid nesten die verwijderd moeten worden. We geven u graag een snelle kosten indicatie via whatsapp. Deze kostenschattingen zijn inclusief BTW en exclusief voorrijkosten. Vraag een offerte op maat aan voor de mogelijkheden en exacte kosten van bestrijding bij u op locatie.

 

Offerte aanvragen
Voorkom overlast door de eikenprocessierups en laat het nest professioneel verwijderen door J. Sloot Boomverzorging. We zijn actief in heel Nederland en zijn flexibel inzetbaar.

Klik op de whatsapp button en vraag direct een offerte aan.
Indien mogelijk graag de volgende gegevens door appen:

  • Uw naam en e-mailadres
  • Uw adresgegevens
  • Foto van de boom
  • Locatie van de boom: Kunnen wij er met een hoogwerker bij?

Neem contact met ons op voor een offerte op maat. 
Particulieren: Alle werkzaamheden dienen vooraf betaald te worden
Zakelijk: Neem contact met ons op voor een passende offerte

 

 

 

 

Heeft u interesse in een van onze diensten? Bel: 06-131 08 882